Renoveringstips

Vad ska jag tänka på innan jag börjar med min renovering

Att genomföra en renovering i Stockholm och Västerås kommer vara både en tuff och rolig resa. Även med de bästa förutsättningarna ska man vara inställd på det. Det går dock att genomföra en renovering på bättre och sämre sätt.

Till en början kan man förbereda sig mentalt genom att förstå följande:

Det tar tid

För att nå ett lyckat resultat som ligger i linje med vad du förväntar dig, kommer en renovering kräva mycket tid.

Du kommer behöva vara flexibel

Att renovera är en dynamisk process och det kommer uppstå situationer som gör att dina ursprungliga idéer inte kommer vara partiskt genomförbara.

Ha 20% i buffert

Tätt sammankopplat med ovanstående punkt är det bra att mentalt förbereda dig på att förutsättningarna kommer att förändras och därför kan även prislappen förändras. Vi rekommenderar starkt att dessa förberedelser är mer än mentala och att du faktiskt har 20% i ekonomisk buffert innan du ger dig in i din renovering.

Vidare kan man förbereda sig praktiskt genom att:

Förstå din smak & vad du gillar

Valmöjligheterna när du ska göra en renovering i Stockholm och Västerås är oändliga, och att välja inredningsstil när man är på plats i butiken kommer ofta leda till ett spretigt slutresultat. Köp ett par inredningstidningar, googla vilka inredningsstilar som finns, välj ut ett par som du gillar och sätt dig och gör en moodboard.

Ta hjälp av ett proffs

Om budgeten tillåter rekommenderar vi att man tar kontakt med en arkitekt eller inredningsarkitekt. De kan hjälpa dig att renodla din smak och få fram en beskrivning på vad du vill ha.

Köp måttband, sprayfärg & tejp…

…och använd det till att experimentera med hur dina idéer kommer att ta sig i praktiskt uttryck. Tejpa golvet där den nya väggen kommer stå. Spraya väggen för att illustrera det nya fönstrets tänkta höjd och så vidare.

Undersök strömförsörjningen & avloppen

Många gånger är det lätt att snöa in på vilken spis som kommer vara snyggast eller vart man ska placera nya köksön. Men glöm inte att kolla att vatten- och avloppsstammar och elledningar klarar av dina planer. Ett vanligt förekommande problem för en renovering i Stockholm och Västerås.

Kontakta oss idag så berättar vi mer! (kundservice endast på engelska)